Tuesday, November 22, 2011

CBOX digantung operasi

salam,

Ruangan CBox dibuang dari Blog kerana kena spamm dengan penyangak dan tentera upahan.

Unless sapa yg boleh ajar saya CBOX yg kita boleh moderate...

CBOX yg saya buang mmg tak boleh moderate. Maka penyangak2 antarabangsa dan lanun cyber menceroboh masuk dan spamm.

9 comments:

saiful said...

Salam,
cbox dalam blog memang tak boleh nak handle. user cbox selalunya boleh menyamar dengan tulis nama lain. selalu tak security tinggi. cuma admin tahu mereka adalah user yang sama dgn melihat IP adress.

kalau cbox dalam forum boleh terkawal kerana senang kenal username sebab mereka berdaftar dan boleh limit dan control some word.

just my 2 cent.

al Baghani said...

itulah problemnya, tak secure

THTL said...

Kalau dalam FB cbox boleh moderate tak?

saiful said...

FB cbox macam ym.... private only.

Telaga Ilmu said...

kesian sheikh kena serang. tak patut...
tak pe kami support

al Baghani said...

yup tapi kat wall leh chat gak, dan leh remove komen yang abusive, then leh blok spammers

kembara said...

buat fb la sheikh..x pun twitter...skrg dah x de chat box kami kena chat dgn sheikh dekat ruangan komen ni jer..

Doc said...

betul tu sy. thtl kena set-up satu akaun twitter sblm penyangak cyber menyamar jd thtl. senang berinteraksi dgn umum kt twitter ni. takkan sbg ex-staf TM syeikh tak pakai smartphone kot.. :p

~abu_muadz

THTL said...

tak, sebab TM dah ambik balik...dan semua pakej staff dah ditarik balik, huhuhu